Pers lovend, tentoonstelling nog 3 dagen te bezoeken

door Tineke Schuurmans. Nog geen reacties

Nadat we vorige week Vlekkie en Spekkie al vaarwel hebben gezegd, komt nu ook het einde in zicht voor mEATing\kill your darlings. Voor we op 30 november mEATing groots afsluiten, staan er nog enkele activiteiten op de agenda die je niet mag missen. Uiteraard kun je tot en met 30 november ook de tentoonstelling mEATing\kill your darlings blijven bezoeken.

De tentoonstelling ‘mEATing\kill your darlings’ met bijna dertig kunstenaars, waaronder Joep van Lieshout en Tinkebell, wordt aanstaande zaterdag om 14 uur afgesloten met een groot symposium in Udenhout. Een publiek gesprek met boeren en hulpboeren, Tinkebell, Arne Hendriks, Sascha Landhoff, Jan van Ijken, Klaas Rozemond, prof. dr. Cor van der Weele.

La Grande Finale

Onder leiding van Han Swinkels, lector HAS in Den Bosch, gaan we in gesprek over het geluk van dier en mens, de toekomst van ons vlees, het zorgen voor je eigen dieren en het redden van onze kinderen door ze niet te krijgen.

Kunstenaar Tinkebell liet zich steriliseren om zo de toekomst veilig te stellen, prof. dr. Cor van der Weele bedacht dat we allemaal ons eigen kweekvlees zouden kunnen maken als we één varkentje in de tuin houden. De hulpboeren van drie varkenshuizen vertellen over het houden van eigen varkens. Klaas Rozemond schrijver van ‘Filosofie voor de zwijnen’, spreekt over het geluk van dier en mens. Jan van Ijken vertoont zijn film ‘Facing Animals’ en Arne Hendriks laat ons proeven van een assortiment van cavia’s, het varken van de toekomst. Met hen allen en twee boeren uit de praktijk gaan we het hebben over een thema dat ons niet koud laat: het vlees.

Kunstenaar Arne Hendriks presenteert tijdens La Grande Finale het varken van de kleine toekomst, de Cavia Porcellus, beter bekend als het Guinese Biggetje. Als we nog maar 50 centimeter groot zijn is één tomaat voldoende voor soep, één koffieboon voldoende voor een koffie. Knaagdieren vormen een gemakkelijke micro-veestapel. Knaagdieren worden vaak niet erkend als een belangrijke bron van vlees hoewel ze nu al worden gegeten in 42 culturen. Gedurende La Grande Finale zal een selectie van cavia-schotels rond gaan.

Uiteraard zal er ook geproefd kunnen worden van het vlees van onze varkens Vlekkie en Spekkie.

Symposium & Grande Finale – 30 november, van 14.00 – 17.00 uur

Locatie: Voormalig pand King Cuisine, Udenhout
We sluiten mEATing|varkenslab / Kill your Darlings groots af op zaterdag 30 november in het voormalig pand van King Cuisine!

mEATing Symposium Poster

Bezoek ook Requiem ‘Curly Tales’ – 28 november, 20.00 uur

Locatie: Factorium Tilburg, Tilburg
Requiem ‘Curly Tales’ is een verhaal over mens en dier, levenslust en afscheid van Vlekkie en Spekkie. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Factorium.nl.

Poster mEATing requiem curly takes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


8 + = zeventien