mEATing\kill your darlings

door Tineke Schuurmans. 2 Reacties

mEATing\kill your darlings: de hele maand november zijn onze deuren geopend voor een grootse tentoonstelling en zinnenprikkelende activiteiten. mEATing\kill your darlings’ organiseert tal van bijeenkomsten en activiteiten. Kunstenaars zullen je op alle mogelijke manieren door middel van beeld, woord, geluid, materiaal, beweging uitnodigen om na te denken over onze relatie tot het varken, onszelf, onze natuur. Zij voorzien ons van het nodige voedsel voor de geest.

Varkenshuis Tilburg - Opening

Van 1 tot en met 30 november kun je de tentoonstelling bezoeken. Waar: voormalige pand van King Cuisine, Energieweg 30 te Udenhout, gemeente Tilburg. We zijn open van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 18.oo uur.

Deelnemende kunstenaars: Joep van Lieshout, Tinkebell, Arne Hendriks, John O’Shea, Sascha Landshoff, Moritz Ebinger, Startel, Ruangsak Anuwatwimon, Sonja Bäumel, Jak Beemsterboer, Eric Jan van de Geer, Sjim Hendrix, Jan van IJken, Fardou Keuning, Anna Lange, Virgilius Moldovan, Tanja Nabben, Jet Nijkamp, Marleen Oud, Marianne Peijnenburg, Annika Sakic, Tineke Schuurmans, Ajla Steinvåg, Andrea Stultiens, Tomm Velthuis, Hugo Palmar, Bert Frings, Dinanda Luttikhedde en Nelleke Koop.

We openen op 1 november met de voorstelling ‘Wij Varkenland’ van Lucas de Man. Ontvangst vanaf 19.00 uur, voorstelling om 20.00 uur. Daarna kun je nog genieten van bijzondere proeverijtjes van kunstenaar/kok Sjim Hendrix, uiteraard gaat dit vergezeld met een drankje.

De tentoonstelling wordt begeleidt door een uitgebreid nevenprogramma bestaande uit lezingen, diners, meet&eat, anatomische les en een symposium.

Op de foto zie je Elles Kiers, kunstenaar en kok, verbonden aan de PeerGrouP. Samen met Sjef Meijman heeft zij het concept voor Varkenshuis ontwikkeld. Met Varkenshuis wordt het bewustzijn en de verantwoordelijkheid over ons voedsel teruggebracht naar de consument. Varkenshuis Tilburg is op 7 juni van start gegaan in de Factoriumtuin en is een project van mEATing in samenwerking met de PeerGrouP. Er zijn in totaal drie Varkenshuizen. De andere twee vindt je in Annerveenschekanaal en in Rotterdam.

Onlangs heeft Elles bij de ‘Helden van de Smaak’ verkiezingen een eervolle vermelding gekregen voor haar eigenzinnige werkwijze en uitzonderlijke positie in de wereld van het (varkens)vlees:

mEATing zal je regelmatig uitnodigen voor bijeenkomsten en je op de hoogte houden van andere activiteiten die daarmee samenhangen.

2 reacties op mEATing\kill your darlings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


acht + = 15