Varkenshuis

door Tineke Schuurmans. 2 Reacties

Op 7 juni arriveerden ze en ze lijken niet meer weg te denken uit de Factoriumtuin: Vlekkie en Spekkie. Toch is het bijna zover. In november zullen de twee varkens geslacht worden.

De twee Bonte Bentheimers hebben het hier prima naar hun zin en genieten van alle aandacht en het eten wat ze voorgeschoteld krijgen. Het is een nieuwe ontmoetingsplek geworden, waar veel mensen dagelijks komen kijken en met elkaar aan de praat raken. De ‘social sofa’ van de Factoriumtuin, zoals Ailsa, één van de hulpboeren, opmerkte.  De dagen beginnen af te tellen.

Nog mest nodig voor de tuin? Het kan nog net. Laat het ons weten via info@meating.nu.

vlekkie en spekkie feature

2 reacties op Varkenshuis

  1. Marlies van Pelt zegt:

    Hoezo de dagen van Vlekkie en Spekkie zijn geteld? Is toch helemaal niet nodig? Zoek een goed onderkomen voor ze (dat moet echt wel lukken) en zet iedereen op het verkeerde been door iets vegetarisch aan te bieden tijdens de borrel die jullie houden. Jullie hebben Vlekkie en Spekkie maanden lang goed verzorgd en de dieren vertrouwen jullie maar zo te lezen volkomen onterecht. Wat willen jullie eigenlijk met dit project uitdragen? Als het gaat om de consument te confronteren met de vleesindustrie zijn daar nog wel andere middelen voor. Vlekkie en Spekkie hebben al die tijd braaf aan dit plan van jullie meegewerkt en als dank krijgen ze een enkeltje abattoir? In mijn ogen kan dit project alleen maar geslaagd genoemd worden als er uiteindelijk clementie verleend wordt aan de hoofdrolspelers in dit horrorverhaal te weten Vlekkie en Spekkie. Kom op en word geen kopietje van de Tostifabriek die een tijdje geleden ditzelfde heeft gedaan in Amsterdam.

  2. Bas zegt:

    Varkens zijn er om opgegeten te worden, net als bloemkool. Ik woon zeer in de buurt van de het Factorium, doch ben geen buurtbewoner. Graag zou ik een stuk mooi vlees van Vlekkie of Spekkie (ik heb geen voorkeur) willen proeven. Het lijkt me heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


negen − = 7